Επιλεγμενα, Προβληματα Υγείας Αντιμετώπιση

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα Αντιμετώπιση

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Posted by
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήναΤι είναι το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα – Πως προκύπτει – Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικό τρόπο

 

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (ΣΚΣ) είναι μία από τις πιο συχνές βλάβες που σχετίζονται με την εργασία και είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο αριθμό των ημερών που χάνονται ανάμεσα σε όλους τους τραυματισμούς που σχετίζονται με την εργασία.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι ο λόγος για πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέψεις στα γραφεία των γιατρών και περίπου 465.000 επεμβάσεις απελευθέρωσης του καρπιαίου σωλήνα κάθε χρόνο, καθιστώντας την την πιο συχνή επέμβαση του χεριού και του καρπού.

Ο βελονισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στη θεραπεία του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, συχνά εξαλείφοντας την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση ή τη χρήση αντιφλεγμονωδών φάρμακων ή κορτικοστεροειδών. Στην πραγματικότητα, μία από τις πιο συχνές αιτίες που οι άνθρωποι κάνουν βελονισμό είναι για κακώσεις λόγω επαναλαμβανόμενης χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

Πρόσφατες μελέτες μάλιστα προτείνουν ότι ο βελονισμός μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από ό, τι τα κορτικοστεροειδή, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα.

Τι είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα;

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θεραπείαΟ καρπιαίος σωλήνας είναι ένα στενό πέρασμα στον καρπό που αποτελείται από συνδέσμους και οστά. Το μέσο νεύρο και οι τένοντες που
συνδέουν τα δάχτυλα στους μυς του αντιβραχίου περνούν μέσα από αυτό το αρκετά στενό τούνελ.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, γνωστό επίσης και ως παγίδευση του μέσου νεύρου, συμβαίνει όταν το πρήξιμο ή ο ερεθισμός του νεύρου ή των τενόντων στον καρπιαίο σωλήνα έχουν σαν αποτέλεσμα την πίεση στο μέσο νεύρο. Το μέσο νεύρο ελέγχει τις αισθήσεις από την πλευρά της παλάμης του αντίχειρα και των δακτύλων, καθώς και τις παρορμήσεις σε ορισμένους μικρούς μύες του χεριού που επιτρέπουν τα δάχτυλα και τον αντίχειρα να κινούνται.

Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν σταδιακά, με συχνό «κάψιμο», μυρμήγκιασμα, ή μούδιασμα στην παλάμη του χεριού και των δακτύλων, ειδικά του αντίχειρα, του δείκτη και του μεσαίου δάκτυλου. Τα συμπτώματα συχνά εμφανίζονται αρχικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πόνο, αδυναμία ή μούδιασμα στο χέρι και στον καρπό, που να ακτινοβολούν ψηλά στο χέρι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μειωμένη δύναμη της λαβής μπορεί να κάνει δύσκολο να σχηματίσουν μια γροθιά, να κρατάνε μικρά αντικείμενα, ή να εκτελούν άλλες χειρωνακτικές εργασίες. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, το ΣΚΣ μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη των νεύρων και μόνιμη υποβάθμιση του μυϊκού ιστού.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα Αντιμετώπιση με Bελονισμό

Από την σκοπιά της Ανατολικής Ιατρικής, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θεωρείται ως μια διαταραχή της ροής του Qi (της ζωογόνου ενέργειας του σώματος) και του αίματος στην περιοχή και συνδέεται με το Κρύο, την Υγρασία ή τον Άνεμο (στοιχεία διάγνωσης της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής) που διεισδύουν στους μύες και νεύρα του καρπού. Σημεία βελονισμού, διατάσεις, βότανα και συμπληρώματα διατροφής, επιλέγονται για τη θεραπεία αναλόγως την περίπτωση.

Εκτός από το να μειώνουν το οίδημα, τη φλεγμονή και τον πόνο στον καρπό, ο Βελονισμός αντιμετωπίζει και τυχόν πονοκεφάλους, πόνο στον αυχένα, δυσκαμψία στον ώμο και προβλήματα ύπνου που συχνά συνοδεύουν αυτή την κατάσταση.

Η θεραπεία μπορεί επίσης να λάβει υπόψη τυχόν υποκείμενες συνθήκες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ΣΚΣ, όπως η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, προβλήματα του θυρεοειδούς, ο διαβήτης, οι ορμονικές αλλαγές της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα Αντιμετώπιση με Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική – Συνοψίζοντας

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι όπως είδαμε μια από τις πιο ενοχλητικές κακώσεις επαναλαμβανόμενης χρήσης. Αν όμως αντιμετωπιστεί νωρίς με την Ανατολική Ιατρική και ό,τι αυτή περιλαμβάνει όπως αναφέρεται παραπάνω, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το άτομο να γίνει καλύτερα, να σταματήσει να χειροτερεύει, και να αποφύγει το χειρουργείο, το οποίο μπορεί να έχει εγκυμονούντες κινδύνους.

Πηγή

Σημείωση: Το παρόν άρθρο έχει συνταχθεί με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες πάνω στην υγεία από τη σκοπια της Κινησιοθεραπείας, της Άσκησης, της Διατροφής, του τρόπου ζωής και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, μιας θεραπείας άνω των 2,000 χρόνων, αναγνωρισμένης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών. Το άρθρο μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και την προσωπική μου γνώμη απο την εμπειρία μου στο χώρο. Για εξατομικευμένες ή μη συμβουλές υγείας παρακαλώ απευθυνθείτε στον Γιατρό σας.

Like-Comment-Share

Related Post