Διαιτα - Διαιτες, Επιλεγμενα

Η Χημική Δίαιτα Express 7 και 30 Ημερών

χημική δίαιτα express
Posted by
χημική δίαιτα express και χημικές δίαιτεςΧημική Δίαιτα Express – Τί είναι – Πως δουλεύει

H χημική δίαιτα express, η χημική δίαιτα 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 20, 21, 23, 24, 25 και 30 ημερών (ναι, προφανώς υπάρχουν όλες αυτές!) ή όπως αλλιώς λέγεται κι όσο διάστημα μπορεί να διαρκεί, βασίζεται στο να δημιουργεί συνδυασμούς τροφών που δουλεύουν μαζί για να προκαλέσουν μια χημική αντίδραση και να αυξήσουν το μεταβολισμό, δημιουργώντας μια λιποδιαλυτική επίδραση. Όλες οι προαναφερόμενες χημικές δίαιτες, είναι γρήγορες κι εύκολες δίαιτες της μόδας, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας αν χρησιμοποιηθούν για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Δουλεύουν αυτές οι χημικές δίαιτες;

χημική δίαιτα του γκρέιπφρουτΟι δίαιτες συνδυασμού τροφών δε φαίνεται να έχουν κάποια επιστημονική βάση ή απόδειξη. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι η χημική
δίαιτα του γκρέιπφρουτ.
Σύμφωνα με μια μελέτη στην Κλινική Σκριπς, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν γκρέιπφρουτ πριν τα γεύματα είχαν σταθερά χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα τους. Η ινσουλίνη προωθεί την πείνα, έτσι το χαμήλωμα των επιπέδων της ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει αυτούς που κάνουν δίαιτα να ελέγξουν την πείνα τους. Η μελέτη επιπλέον έδειξε ότι μια φυσική χημική ένωση που βρέθηκε στο γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι επίσης υπεύθυνη για την απώλεια βάρους.

Τι να προσέξεις στις χημικές δίαιτες

Όλες οι χημικές δίαιτες αδυνατίσματος μοιάζουν πολύ ως προς τις τροφές τους. Από τη στιγμή που βασίζονται θεωρητικά στη χημική εξισορρόπηση των τροφών, δε μπορείς να αντικαταστήσεις κάτι σε αυτές τις δίαιτες. Αν δεν σου αρέσει μια συγκεκριμένη τροφή, είναι καλύτερο να αποφύγεις μια χημική δίαιτα express.

Όποιες τροφές αναφέρονται σε αυτά τα πολύ αυστηρά μενού πρέπει να φαγωθούν, είτε σου αρέσει είτε όχι. Λόγω των περιορισμών των μενού και των λίγων θερμίδων τους, οι χημικές δίαιτες είναι πολύ δύσκολες να τις ακολουθήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Αν κάποιος όμως μπορεί να ακολουθήσει μια χημική δίαιτα, τότε σίγουρα θα χάσει βάρος, όχι τόσο λόγω του συνδυασμού των τροφών, αλλά λόγω της χαμηλής πρόσληψης θερμίδων. Στις διάφορες προαναφερόμενες χημικές δίαιτες, η ημερήσια θερμιδική πρόσληψη είναι πολύ χαμηλή, συνήθως σε ένα εύρος από 850 μέχρι 1000 θερμίδες τη μέρα. Οι πολύ υποθερμιδικές δίαιτες αδυνατίσματος χρησιμοποιούνται μόνο από γιατρούς όταν ένας ασθενής είναι σοβαρά παχύσαρκος. Συνήθως λένε να ακολουθήσεις τις χημικές δίαιτες για τρεις με τέσσερις μέρες, μετά να τρως κανονικά κι υγιεινά για άλλες τρεις με τέσσερις μέρες, μετά να κάνεις πάλι τη χημική δίαιτα και να συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις αυτό τον κύκλο μέχρι να φτάσεις στο στόχο απώλειας βάρους σου.

Ένα υγιής ενήλικας θα μπορούσε να ακολουθήσει μια χημική δίαιτα και πιθανόν να μη του τύχει κάποια σοβαρή επιπλοκή υγείας αν ακολουθήσει τη δίαιτα για ένα μικρό διάστημα, αλλά αυτό δεν προτείνεται. Συμβουλέψου το γιατρό και τον διαιτολόγο σου και συζήτησε τους στόχους της διατροφής σου μαζί τους προτού ξεκινήσεις οποιαδήποτε δίαιτα, ειδικά όταν πρόκειται για μια γρήγορη κι εύκολη δίαιτα, μια δίαιτα express ή μια δίαιτα αποτοξίνωσης .

Ημερήσιο υπόδειγμα για χημική δίαιτα μενού

χημική δίαιτα μενούΠροσοχή: Το παρακάτω πρόγραμμα έχει τυχαία πηγή στο διαδίκτυο, χωρίς να το υπογράφει κανείς γιατρός ή διαιτολόγος, έτσι δε συνιστάται η χρήση του – δίνεται μόνο για ενημέρωση.

Πρωινό: 1 φλιτζάνι καφέ ή τσάι, μισό γκρέιπφρουτ, μια φέτα ψωμί, 1 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

Μεσημεριανό: 85 γρ. τόνο σε νερό, μια φέτα ψωμί, 1 φλιτζάνι καφε ή τσάι

Δείπνο: 85 γρ. άπαχο κρέας της επιλογής σου, 1 φλιτζάνι πράσινα φασολάκια, 1 φλιτζάνι καρότα, 1 μήλο, 1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια

Αυτή είναι η πρώτη μέρα από τη χημική δίαιτα 3 ημερών, και μπορείς να βρεις και διάφορες άλλες παραλλαγές της δίαιτας. Όλες οι χημικές δίαιτες αδυνατίσματος είναι πολύ στενά συνδεδεμένες με μικρές διαφορές. Αυτό που όλες έχουν κοινό είναι η έλλειψη θρεπτικής αξίας κι η έλλειψη αρκετών θερμίδων προκειμένου να διατηρήσουν την καλή τους υγεία οι περισσότεροι ενήλικες.

Αν οχι μια χημική δίαιτα, τότε τι μπορώ να κάνω για να χάσω βάρος γρήγορα και με ασφάλεια;

Το καλύτερο καταρχήν για σένα, αν θες να χάσεις βάρος με ασφάλεια και να μην το ξαναπάρεις κυρίως, είναι να πάψεις να ψάχνεις μια «γρήγορη κι εύκολη δίαιτα» και να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως θα αρχίσεις να αντικαθιστάς κακές συνήθειες με καλές. Έτσι, θα δημιουργήσεις αργά αλλά σταθερά ένα νέο, υγιεινό τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει όχι μόνο να χάσεις μόνιμα όλο το περιττό σου βάρος, αλλά και που θα δώσει επιπλέον χρόνια στη ζωή σου και ζωή στα χρόνια σου. Δε θα το ήθελες αυτό;

Ξέρεις καλά ότι ούτε η διατροφή ούτε η άσκηση από μόνες τους δε θα δουλέψουν, χρειάζεται συνδυασμός και των δύο, έτσι δεν είναι;

Αν δε γυμνάζεσαι ήδη, πριν ξεκινήσεις διατροφή, μπορείς να ξεκινήσεις γρήγορο περπάτημα μισή με μία ώρα, καθημερινά. Το κολύμπι κάνει επίσης. Μπορείς να τα μοιράσεις αν θες. Αυτό είναι το ελάχιστο από άποψη άσκησης που μπορείς να κάνεις με ασφάλεια για το σώμα σου ώστε να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σου φυσικά και να βελτιωθεί η φυσική σου κατάσταση. Για να έχεις αποτέλεσμα, θα πρέπει αυτό να σου γίνει καθημερινή συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών.

Στο μέλλον, αφού το κάνεις αυτό τουλάχιστον ένα τρίμηνο και θες να προχωρήσεις σχετικά με τη φυσική σου κατάσταση, μπορείς να ξεκινήσεις προπόνηση με αντιστάσεις στο γυμναστήριο ή στο σπίτι. Αυτό θα φτιάξει πολύ το σώμα σου και θα ωθήσει ακόμα περισσότερο το μεταβολισμό σου.

Αφού η άσκηση μπει στη καθημερινότητά σου, μετά τις πρώτες δυο εβδομάδες, ξεκίνα τις παρακάτω αλλαγές στη διατροφή σου, εφαρμόζοντας μια αλλαγή ανά εβδομάδα:

  1. 6 με 8 ποτήρια νερό τη μέρα το λιγότερο, διάσπαρτα, 1-2 ποτήρια νερό πριν κάθε γεύμα ή σνακ. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι χρόνια αφυδατωμένοι με ένα σωρό αρνητικές επιδράσεις όπως πονοκέφαλοι, κράμπες, αδιαθεσία κλπ. Επίσης, όταν θέλουμε να μεταβολίσουμε ή να κάψουμε λίπος, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο νερό.
  2. 1 καλή (υψηλής απορροφητικότητας) πολυβιταμίνη με μέταλλα τη μέρα με το πρωινό σου γεύμα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ, ακόμα κι αν τρώμε τις συνιστώμενες 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα που είναι σπάνιο, έχουμε ανάγκη από θρεπτικά στοιχεία, τα οποία δεν ξέρουμε αν και πόσο από αυτά παίρνουμε από τη διατροφή μας, λόγω του φτωχού σε θρεπτικά στοιχεία εδάφους, και των φαρμάκων για τα ζώα και τα φυτά που αλλοιώνουν την ποιότητα της τροφής. Για να έχεις ένα γερό οργανισμό, ανοσοποιητικό και μεταβολισμό, χρειάζεσαι τις βιταμίνες και τα μέταλλά σου, κάθε μέρα.
  3. 5-6 μικρά γεύματα τη μέρα. Γιατί; Για να λειτουργεί ο οργανισμός κι ο μεταβολισμός σου, χρειάζεται ενέργεια από το φαγητό που τρως. Αλλά χρειάζεται μια σταθερή ροή ενέργειας από τακτική κατανάλωση ποιοτικής τροφής. Καταναλώνοντας ποιοτικές θερμίδες πλούσιες σε διατροφικά στοιχεία από άπαχη πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά, δε θα έχεις μόνο ενέργεια, υγεία κι ευεξία αλλά και ένα πανέμορφο σώμα!
  4. Έλεγχε τις μερίδες σου – είπαμε 5-6 μικρά γεύματα. Αυτό είναι διαφορετικό από το λανθασμένο τρόπο διατροφής 2-3 μεγάλων γευμάτων τη μέρα, που κάνουν την ινσουλίνη σου άνω-κάτω. Έτσι μην τρως μέχρι να είσαι γεμάτη, τρώγε μέχρι να μην πεινάς.
  5. Ποιότητα και προσοχή σε ό,τι τρως – τα τσιπς, οι σφολιάτες, τα σάντουιτς και τα frozen yogurts δεν ταιριάζουν εδώ. Χρειάζεσαι τροφές όχι φτωχές, αλλά πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία και χαμηλές σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, όπως φρέσκα λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, φρέσκο ψάρι και πουλερικά σε μικρότερες μερίδες.
  6. Απόφευγε να τρως τις λάθος στιγμές. Θες το σώμα σου να είναι σε μια κατάσταση καύσης λίπους όχι καύσης υδατανθράκων, έτσι απέφευγε να τρως 2-3 ώρες πριν τον ύπνο ή την άσκηση.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο να χάσεις μόνιμα το περιττό σου βάρος, σε σχέση με οποιαδήποτε χημική δίαιτα, δίαιτα express, εύκολη δίαιτα, ή γρήγορη δίαιτα.

 

Σημείωση: Το παρόν άρθρο έχει συνταχθεί με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες πάνω στη διατροφή και στην απώλεια βάρους. Το άρθρο μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και την προσωπική μου γνώμη απο την εμπειρία μου στο χώρο. Για εξατομικευμένες ή μη συμβουλές διατροφής θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία πτυχιούχο διαιτολόγο ή διατροφολόγο.

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο, μοιράσου το με τους φίλους σου στο Facebook κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί από κάτω!

 

Related Post