Αδυνατισμα, Επιλεγμενα

Βελονισμός Αδυνάτισμα: Δουλεύει;

Βελονισμός Αδυνάτισμα Αθήνα
Posted by
Βελονισμός Αδυνάτισμα ΑθήναΒελονισμός αδυνάτισμα: Χρησιμοποιώντας τη Θεραπευτική Δύναμη του Βελονισμού για Αδυνάτισμα

 

Πρόσφατη έρευνα βελονισμού για αδυνάτισμα από το Πανεπιστήμιο της Σεούλ στη Νότια Κορέα (όπως φαίνεται και σε αυτό το άρθρο του WebMD), έδειξε οτι τα άτομα που έλαβαν μια συνεδρία Ωτοβελονισμού κάθε εβδομάδα για 8 εβδομάδες,  έχασαν κοιλιακό λίπος και 6% του αρχικού βάρους τους χωρίς κάποια περιοριστική δίαιτα, πράγμα το οποίο είναι αξιοσημείωτο.

Ο κινέζικος βελονισμός τελικά φαίνεται να επηρεάζει πολύ θετικά τους ανθρώπους που προσπαθούν να αδυνατίσουν, αξιοποιώντας τους πολλούς κρυφούς ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος.

Η αρχαία πρακτική του βελονισμού βοηθά στη θεραπεία πολλών ασθενειών, και οι επαγγελματίες της δυτικής ιατρικής τώρα τον αποδέχονται σαν κατασταλτικό του χρόνιου πόνου, του μετεγχειρητικού πόνου, της ναυτίας, του εμετού, της υψηλής πίεσης του αίματος, του εθισμού αλλά και σαν όπλο για το αδυνάτισμα.

Όταν λεπτές βελόνες εισέρχονται επιφανειακά στο δέρμα κατά μήκος στρατηγικών σημείων στο σώμα, φαίνεται να μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία στην ροή της ενέργειας κατά μήκος των “ποταμών” του Qi (προφέρεται «τσι»), αυτής της ζωογόνου ενέργειας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι γίνονται υπέρβαροι: ορμονικές ανισορροπίες, αργός μεταβολισμός, υπερκατανάλωση τροφής, κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης, είναι μερικοί από τους πιο κοινούς λόγους.

Χρησιμοποιώντας το βελονισμό για αδυνάτισμα είναι μια πολύπλευρη προσέγγιση.

Συχνά χρειάζεται βελονισμός και δίαιτα μαζί για ταχύτερο αποτέλεσμα. Μια σωστή διατροφή είναι αυτονόητο ότι είναι απαραίτητη στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.

Βελονισμός Αδυνάτισμα: τα οφέλη

Η λογική για τη χρήση του βελονισμού για αδυνάτισμα βασίζεται στην παραδοχή ότι η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της διαταραγμένης ροής ενέργειας από και προς το κέντρο ρυθμίσεως του εγκεφάλου, που ονομάζεται υποθάλαμος. Ο υποθάλαμος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της ομοιόστασης (λειτουργική ισορροπία του οργανισμού), που επιτρέπει στο σώμα να λειτουργεί σαν ένα άψογα συντονισμένο όργανο. Ο υποθάλαμος είναι το κέντρο ελέγχου του σώματος που ρυθμίζει τις ορμόνες και τα νευροχημικά, και βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος, του κιρκαδιανού ρυθμού (βιολογικές λειτουργίες βάσει του 24ωρου), της πείνας και της δίψας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ικανότητα του βελονισμού να επηρεάζει τις ορμόνες της παχυσαρκίας. Σε έρευνες που μέτρησαν την αποτελεσματικότητα του βελονισμού για το αδυνάτισμα, βρέθηκε ότι οι θεραπείες με βελονισμό για αδυνάτισμα μείωσαν τη γκρελίνη, την ορμόνη που ελέγχει την όρεξη και την έναρξη του γεύματος και αύξησαν τη λεπτίνη, την ορμόνη του κορεσμού, που ρυθμίζει την αποθήκευση και το μεταβολισμό του λίπους.

Η κατευθυντήρια αρχή είναι ότι ο βελονισμός μπορεί να ενισχύσει οποιαδήποτε άλλη στρατηγική αδυνατίσματος μέσω της καταστολής της όρεξης και της λαιμαργίας, της τόνωσης του μεταβολισμού, της βελτίωσης της πέψης, της ρύθμισης της παχυσαρκίας που σχετίζονται με ορμόνες, και της βελτίωσης του τρόπου απορρόφησης των θρεπτικών στοιχείων. Ενισχύει επίσης τη λειτουργία του ήπατος, του οργάνου που παράγει πολλά χημικά κρίσιμα για την πέψη, που επεξεργάζεται τα θρεπτικά στοιχεία και διασπά τα λίπη. Ο βελονισμός μπορεί επίσης να αυξήσει τον τόνο του λείου μυός του στομάχου, πράγμα που θα αυξήσει την αίσθηση του κορεσμού. Όταν χρησιμοποιείς μια καλή δίαιτα με βελονισμό μαζί, τότε επιταχύνονται ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα.

Αδυνάτισμα με Βελονισμό στο Αυτί

Για να εντοπίσουν το Qi για αποτελεσματικό αδυνάτισμα, οι βελονιστές στοχεύουν σε 4 σημεία βελονισμού για αδυνάτισμα στο αυτί: το σημείο της πείνας, το σημείο Shen Men, το σημείο του στομάχου, και το ενδοκρινές σημείο. Μερικές πολύ μικρές αποστειρωμένες βελόνες εισάγονται σε αυτά τα αόρατα κανάλια για να μειώσουν τη “θερμότητα” που δημιουργείται κατά μήκος αυτών των μεσημβρινών και να τονώσουν τα κέντρα που πυροδοτούν την απελευθέρωση των νευροχημικών και ορμονών.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων κύκλων θεραπείας, οι βελόνες καλύπτονται με ταινία έτσι ώστε να μπορούν να αφεθούν στη θέση τους για λίγες ημέρες. Οι ασθενείς αργότερα τις αφαιρούν στο σπίτι ή στην επόμενη θεραπεία τους. Μερικοί θεραπευτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ειδικούς “σπόρους αυτιών” που ο ασθενής φορά στο σπίτι και μπορεί να κάνει μαλάξεις σε αυτούς σε τακτά χρονικά διαστήματα για να βοηθηθεί στις παρορμήσεις που είναι δύσκολο να ελεγχτούν.

Βελονισμός Αδυνάτισμα: Καθοδήγηση για τη Θεραπεία
  • Επιλέξτε έναν πιστοποιημένο θεραπευτή. Οι Βελονιστές μπορεί επίσης να είναι ιατροί ή άλλοι επαγγελματίες της υγείας που έχουν ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.
  • Ολοκληρώστε έναν πλήρη κύκλο θεραπείας – ο βελονισμός για αδυνάτισμα επιτυγχάνεται καλύτερα με 10 θεραπείες που παραδίδονται σε διάστημα μερικών εβδομάδων.
  • Ακολουθήστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους – ο βελονισμός θα πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, όπως με μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει σωστές επιλογές τροφών σε συνδυασμό με κατάλληλη άσκηση.

 

Πηγή

Like-Comment-Share

Related Post