#7: Διατροφικες Παγιδες για Αδυνατισμα, Επιλεγμενα

Μην “πίνεις” τις θερμίδες σου

Posted by

Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα οι θερμίδες μπορεί να συσσωρεύονται σε υγρή μορφή. Υπάρχουν πολλές «κρυφές» θερμίδες σε αγαπημένα σας ποτά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μπορείτε να σκεφτείτε ως υγιεινά.

Ένα ψηλό ποτήρι χυμός πορτοκάλι έχει περίπου 200 θερμίδες. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά όταν αυτές οι θερμίδες μετατραπούν σε μια μικρή βραστή πατάτα και λίγο κοτόπουλο, φαίνεται ξαφνικά πάρα πολύ, δεδομένου ότι το στερεό γεύμα που μόλις ανάφερα έχει τις ίδιες συνολικά θερμίδες – και έχει την τάση να είναι πολύ πιο ικανοποιητικό. Αυτό δεν σημαίνει να κόψετε το χυμό, αλλά αν είστε συνειδητές με τις θερμίδες, να αρκεστείτε με ένα μικρό ποτήρι.

Ξέρετε τον τοπικό Starbucks Βarista με το όνομα του; Αν ναι, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι μπορεί να παίρνετε τόνους θερμίδων από τα αγαπημένα σας ροφήματα Starbucks. Για παράδειγμα, ένα Venti Peppermint Mocha με σαντιγύ και ημιάπαχο γάλα έχει 480 θερμίδες. Δεν θέλετε καν να ξέρετε πόσο λίπος περιέχει.

Αν παραλείψετε τη σαντιγί και βάλετε αποβουτυρωμένο γάλα, είναι 360 θερμίδες. Συνειδητοποιείτε πόση στερεά τροφή μπορείτε να φάτε για 360 θερμίδες; Πώς σας ακούγονται δύο φέτες ψωμί και δύο αυγά;

Αναψυκτικά

Γιατί να μην κόψετε τα αναψυκτικά εντελώς; Ένα κουτάκι περιέχει 150 θερμίδες άχρηστου ποτού. Τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι μια έξυπνη εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι περιέχουν μια τεχνητή γλυκαντική ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει πείνα.

Καφές και τσάι

Κόψτε τις θερμίδες με τη χρήση Stevia αντί για ζάχαρη. Η Στέβια έχει μηδέν θερμίδες και είναι ένα φυσικό βότανο με ένα καλό ιστορικό ασφαλείας.

Αλκοόλ

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο γρήγορα μπορούν οι θερμίδες σε αλκοόλ να συσσωρευτούν. Μόλις μια δόση (55γρ) από τα παρακάτω περιέχει περίπου 130 θερμίδες: ρούμι, βότκα, ουίσκι, τζιν και μπράντυ.

Ένα ποτήρι γλυκό κρασί έχει 105 θερμίδες’ 1 ποτήρι σέρυ και πόρτο έχουν 75 και 90 αντίστοιχα’ ένα Μαρτίνι έχει 140’ ένα Μαργαρίτα κοκτέιλ έχει περίπου 170. Χρειάζεστε να διαβάσετε περισσότερα για μια «σκληρή» αφύπνιση; Μπορείτε τώρα να δείτε πώς «ένα ποτάκι εδώ και εκεί» μπορεί έντονα να επηρεάσει την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων σας.

Σοκολάτα γάλακτος και ζεστή σοκολάτα

Μία κουταλιά της σούπας από ορισμένες σκόνες σοκολάτας έχει 50 αμείλικτες θερμίδες. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά σε όποιαν αρέσουν τα ροφήματα σοκολάτας, μια κουταλιά σε ένα ποτήρι γάλα είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο.

Για τις περισσότερες λάτρεις της σοκολάτας (αν όχι όλες), ακόμα και τρεις κουταλιές της σούπας δεν είναι αρκετές. Τέσσερις κουταλιές της σούπας σκόνη σε ένα ποτήρι αποβουτυρωμένου γάλακτος σημαίνει σχεδόν 400 θερμίδες – όλα για ένα ποτό που «έφυγε» μέσα σε λίγα λεπτά αν είναι κρύο.

Προσοχή στα σιρόπια σοκολάτας’ είναι εξίσου φορτωμένα με θερμίδες. Ένα ψηλό ποτήρι (δύο φλιτζάνια) σοκολατένιο γάλα με πλήρες γάλα μπορεί να συγκεντρώσει 500 θερμίδες αν χρησιμοποιήσετε μόνο τέσσερις κουταλιές από τις πιο γευστικές σκόνες ή σιρόπια, και αν θέλετε μια πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, θα πρέπει να προσθέσετε έξι κουταλιές της σούπας συνολικά (τουλάχιστον) για να ικανοποιήσετε τις chocoholic απαιτήσεις σας: Αυτό είναι ένα ποτήρι με υγρό 600 θερμίδων.

Έτσι λοιπόν όταν προσέχετε τη σιλουέτα σας, μη ξεχνάτε πως οι θερμίδες είναι εξίσου τρομερή δύναμη σε υγρά, όπως είναι σε στερεά.

Πηγή: Dr. Fred A. Stutman, MD

Related Post