Επιλεγμενα, Προβληματα Υγείας Αντιμετώπιση

Ισχιαλγία Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Ισχιαλγία Συμπτώματα και Θεραπεία
Posted by
Ισχιαλγία Συμπτώματα και ΘεραπείαΣε αυτό το άρθρο, μάθε για Ισχιαλγία Συμπτώματα και Αντιμετώπιση με Βελονισμό

 

Ισχιαλγία Συμπτώματα

Το ισχιακό νεύρο μπορεί κυριολεκτικά να γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα. Είναι το μεγαλύτερο νεύρο στο σώμα, το οποίο αποτελείται από μία μεγάλη δέσμη μικρότερων νεύρων που αρχίζουν στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, συνεχίζουν στους γλουτούς, και κινούνται μέσα από το πόδι.

Τεχνικά, η ισχιαλγία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια ομάδα συμπτωμάτων που επηρεάζουν την περιοχή του ισχιακού νεύρου. Η «ακτινοβολία του πόνου» είναι ένα από τα πιο κοινά και έντονα συμπτώματα που σχετίζονται με την ισχιαλγία. Μπορεί επίσης να υπάρχει μούδιασμα και φαγούρα που ξεκινάει στη μέση και ακτινοβολεί κάτω στο πόδι.

Ισχιαλγία Αίτια

Η ισχιαλγία συμβαίνει όταν κάτι πιέζει το ισχιακό νεύρο. Αυτό μπορεί να είναι ένας μυϊκός σπασμός, μια κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, και μερικές φορές ακόμη και η ίδια η σπονδυλική στήλη.

Τις περισσότερες φορές αυτός ο πόνος οφείλεται σε μυϊκούς σπασμούς ή δισκοπάθεια στη μέση, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι σοβαρής ασθένειας και είναι έτσι σημαντικό να πας στο γιατρό σου για μια διάγνωση.

Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, που συχνά αναφέρεται ως δισκοπάθεια ή δισκοκήλη, είναι όταν ένα μικρό τμήμα του μεσοσπονδύλιου δίσκου βγαίνει εκτός της σπονδυλικής στήλης. Αυτός ο δίσκος στη συνέχεια πιέζει το ισχιακό νεύρο προκαλώντας πόνο, όπως οσφυαλγία ή/και ισχιαλγία. Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, η σπονδυλική στένωση ή η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα, μπορεί να πιέσει το νεύρο και να προκαλέσει πόνους στη μέση ή/και στα ισχία. Μια άλλη σοβαρή αιτία της ισχιαλγίας είναι οι νωτιαίοι όγκοι, οι οποίοι απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Οι μυϊκοί σπασμοί είναι επίσης μια κοινή αιτία της ισχιαλγίας. Τις περισσότερες φορές είναι ο απιοειδής μυς που έχει σπασμό, αλλά μπορεί να είναι και άλλοι μύες στην περιοχή της μέσης και της πυέλου ή λεκάνης.

Τι είναι το Σύνδρομο Απιοειδούς;
σύνδρομο απιοειδούς

Το ισχιακό νεύρο τρέχει από κάτω ή, σε μερικούς ανθρώπους, μέσα από τον απιοειδή μυ. Αυτός ο μυς βρίσκεται στην πύελο και είναι συνδεδεμένος με το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και την κορυφή του μηριαίου οστού.

Εάν ο απιοειδής μυς αρχίζει να έχει σπασμό ή να γίνεται σφιχτός, μπορεί να ασκήσει πίεση στο ισχιακό νεύρο και να προκαλέσει πόνο, καθώς και να ακτινοβολεί πόνο κάτω στο πόδι. Αυτός ο επίμονος σπασμός του απιοειδούς μυός ονομάζεται σύνδρομο απιοειδούς.

Μπορεί να προκληθεί από έναν τραυματισμό ή την καθιστική ζωή σε άτομα που δεν τεντώνονται ή ασκούνται. Ιδιαίτερα αν κάθεσαι όλη μέρα σε ένα γραφείο ή στον υπολογιστή, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Πώς η Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική βλέπει την Ισχιαλγία;
Ισχιαλγία Βελονισμός Αθήνα

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, μια μέθοδος θεραπείας άνω των 2,000 ετών, δηλώνει ότι το σώμα είναι διασυνδεδεμένο’ κανένα μέρος δε μπορεί να διαχωριστεί από ένα άλλο.

Η διάγνωση και η θεραπεία βασίζεται στον εντοπισμό συγκεκριμένων ανισορροπιών στους μυς και στο σώμα ως σύνολο. Η διόρθωση της ανισορροπίας δεν αντιμετωπίζει μόνο τα συμπτώματα ή συγκαλύπτει την κατάσταση, αλλά μάλλον διορθώνει τη ρίζα του προβλήματος με την ενίσχυση της αυτο-ίασης του σώματος.

Η πιο κοινή ανισορροπία στην οξεία ισχιαλγία είναι η στασιμότητα του αίματος και του Qi (ζωογόνος ενέργεια) στους ενεργειακούς μεσημβρινούς ή κανάλια της πλάτης. Αλλά είναι επίσης σημαντική η θεραπεία της υποκείμενης ανισορροπίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει το Qi και το αίμα να λιμνάζει.

H στασιμότητα του αίματος και του Qi στα κανάλια επηρεάζει συχνά το μαλακό ιστό της οσφύος, των ισχίων και της λεκάνης. Αυτό είναι αυτό που προκαλεί το μυϊκό σπασμό και την ένταση που πυροδοτεί τον έντονο πόνο της οξείας ισχιαλγίας.

Με την θεραπεία της υποκείμενης ανισορροπίας, μπορείς να αποτρέψεις την ισχιαλγία από την επιστροφή.

Ισχιαλγία Αντιμετώπιση με Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική

Οσφυαλγία Βελονισμός ΑθήναΕίναι καλύτερο να προσεγγίσει κανείς την ισχιαλγία με μία συνδυαστική μέθοδο θεραπείας. Μια συχνή αποτελεσματική θεραπεία περιλαμβάνει βελονισμό, Tui Na (κινεζική θεραπευτική μάλαξη), βεντούζες, ηλεκτρική διέγερση και διατάσεις. Η πλάτη, τα ισχία και η πύελος ή λεκάνη διασυνδέονται πολύ και η θεραπεία θα πρέπει να τα ενσωματώσει όλα αυτά.

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία θα πρέπει να χαλαρώσει και να τεντώσει τους τένοντες και την μυϊκή περιτονία (λεπτό μυϊκό κάλυμμα), ενισχύοντας παράλληλα τους μυς. Αυτό θα βοηθήσει να απελευθερώσει τους μυς σε σπασμό και να τους ενισχύσει, επιτρέποντας στην μέση και πλάτη να θεραπευτούν φυσικά. Αυτό μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει ένα δίσκο σε κήλη να πάει πίσω στη θέση του, ανάλογα τη σοβαρότητα.

Ο βελονισμός θα βοηθήσει να επαναπρογραμματίσει τους μυς να παραμείνουν χαλαροί. Σαν αποτέλεσμα, αυτό θα δουλέψει για να βοηθήσει το σώμα να αυτό-θεραπευθεί. Το Κινέζικο μασάζ, ή Tui Na, δουλεύει υποστηρίζοντας τoν βελονισμό να απελευθερώσει τυχόν επιπλέον ένταση στην μυϊκή περιτονία και στο συνδετικό ιστό γύρω από τους μυς. Η τεχνική που ονομάζεται κύλιση είναι πολύ σημαντική για να χαλαρώσει βαθιά τους μυς και να βελτιώσει την κυκλοφορία ταυτόχρονα.

Αφού ο πόνος φύγει, είναι σημαντικό για σένα να συνεχίσεις να φροντίζεις το σώμα και την πλάτη σου. Ασκήσεις όπως οι διατάσεις είναι απαραίτητες. To stretching θα βοηθήσει τους μυς να παραμείνουν υγιείς και χαλαροί και είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις μια υγιή πλάτη. Επίσης, το να κάνεις tai chi, την κινεζική άσκηση και διαλογισμό, είναι πολύ αποτελεσματικό για την ενίσχυση και χαλάρωση των μυών του κάτω μέρος της πλάτης.

Συνοψίζοντας – Ισχιαλγία Συμπτώματα και Αντιμετώπιση με Βελονισμό

Οξεία ή χρόνια, η ισχιαλγία ή οσφυαλγία πολλές φορές μπορεί να θεραπευτεί φυσικά, χωρίς τη συνεχόμενη λήψη φαρμάκων, που έχουν πολλές παρενέργειες. Αφού πάρεις μια διάγνωση κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις από τον ορθοπεδικό σου ιατρό και αποκλείσεις τις πιο σοβαρές πιθανές αιτίες, μια φυσική θεραπεία όπως ο βελονισμός κι η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μπορεί να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το πρόβλημα σχετικά σύντομα. Ακολουθώντας έπειτα και τις οδηγίες συντήρησης, η οσφυαλγία κι ισχιαλγία μπορεί να μείνουν στο παρελθόν.

Πηγή

Σημείωση: Το παρόν άρθρο έχει συνταχθεί με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες πάνω στην υγεία από τη σκοπια της Κινησιοθεραπείας, της Άσκησης, της Διατροφής, του τρόπου ζωής και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, μιας θεραπείας άνω των 2,000 χρόνων, αναγνωρισμένης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών. Το άρθρο μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και την προσωπική μου γνώμη απο την εμπειρία μου στο χώρο. Για εξατομικευμένες ή μη συμβουλές υγείας παρακαλώ απευθυνθείτε στον Γιατρό σας.

 

Like-Comment-Share

Related Post