#3: Πρωτεινη κι Απώλεια Βάρους, Επιλεγμενα

Εξασφάλισε μια Υγιεινή Ισορροπία Πρωτεΐνης με Υδατάνθρακες

πρωτεινη υδατανθρακες
Posted by

πρωτεινη υδατανθρακεςΑν συνδυάσεις άπαχη πρωτεΐνη με υγιεινούς, σύνθετους υδατάνθρακες υψηλούς σε φυτικές ίνες, θα νιώσεις χορτάτη νωρίτερα και θα μείνεις χορτάτη περισσότερο. Όσο πιο ισορροπημένο είναι το γεύμα σου, τόσο λιγότερο πεινασμένη θα νιώθεις μετά!

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, όπως τα προϊόντα φούρνου, το άσπρο ψωμί, το άσπρο ρύζι, οι πατάτες, τα δημητριακά και ψωμιά χαμηλά σε ίνες, και τα γλυκά επιδόρπια, διασπώνται γρήγορα στην εντερική οδό και απορροφούνται το ίδιο γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος σαν γλυκόζη. Αυτή η ταχεία αύξηση στο σάκχαρο του αίματος προκαλεί μια αιχμή στα επίπεδα ινσουλίνης και μια επακόλουθη ταχεία αύξηση στην πείνα σου.

Η πρωτεΐνη προκαλεί μια πολύ σταδιακή αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μια πολύ μέτρια αύξηση στα επίπεδα ινσουλίνης. Όταν συνδυάζεις τροφές υψηλές σε φυτικές ίνες μαζί με πρωτεΐνη, ο μεταβολισμός σου επεξεργάζεται αυτό το συνδυασμό ίνα-πρωτεΐνη πολύ πιο αργά από ότι θα έκανε με τις ίνες ή την πρωτεΐνη χωριστά. Η όρεξή σου ικανοποιείται γρηγορότερα και για περισσότερο χρόνο, και συνεπώς, τρως λιγότερες θερμίδες. Η προσθήκη άπαχης πρωτεΐνης στα πλούσια σε ίνες σνακ σου εξασφαλίζει ότι εσύ δε θα πεινάς μέχρι το επόμενο γεύμα, χωρίς να έχεις την επιθυμία για επιπρόσθετα σνακ.

Προκειμένου να εξισορροπήσεις τα γεύματα σου, διάλεξε μια μικρή προς μέτρια ποσότητα από σύνθετους υδατάνθρακες που είναι πλούσιοι σε ίνες και φτωχοί σε σάκχαρα. Αυτοί συμπεριλαμβάνουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψωμιά, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς. Εξισορρόπησε αυτά τα γεύματα με μικρές ποσότητες πρωτεΐνης όπως άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια, ασπράδια αυγών, ξηρούς καρπούς, όσπρια, τόφου, και χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι, cottage cheese και quark cheese.

Πηγή: F.A. Stutman, MD

Σημείωση: Το παρόν άρθρο έχει συνταχθεί με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες πάνω στη διατροφή και στην απώλεια βάρους. Το άρθρο μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και την προσωπική μου γνώμη απο την εμπειρία μου στο χώρο. Για εξατομικευμένες ή μη συμβουλές διατροφής θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία πτυχιούχο διαιτολόγο ή διατροφολόγο.

Like-Comment-Share

Related Post