#3: Πρωτεινη κι Απώλεια Βάρους, Επιλεγμενα

Γίνε Άπαχη με Άπαχη Πρωτεΐνη

Posted by
H πρόσθεση πρωτεΐνης χαμηλών λιπαρών  στη διατροφή σου βραχυκυκλώνει το μηχανισμό ελέγχου της όρεξης στον εγκέφαλο, κάνοντάς σε να νιώθεις λιγότερο πεινασμένη. Επειδή παίρνει περισσότερο χρόνο στο σώμα σου να χωνέψει την πρωτεΐνη από ότι να χωνέψει τα λιπαρά ή τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη προκαλεί μια πολύ σταδιακή αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, που με τη σειρά του προκαλεί μια πολύ μέτρια αύξηση στα επίπεδα ινσουλίνης και ικανοποιεί την πείνα σου.
Το να προσθέσεις υγιεινή πρωτεΐνη στη διατροφή σου είναι εύκολο. Καλές πηγές υγιεινής, άπαχης πρωτεΐνης συμπεριλαμβάνουν:
 
  • Ψάρι, πουλερικά χωρίς πέτσα και άπαχα κομμάτια κρέατος απο αρνί, χοιρινό ή βοδινό
  • Γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, όπως άπαχο γάλα, τυρί χωρίς ή με λίγα λιπαρά, και γιαούρτι
  • Ασπράδια αυγών
  • Φυτικές πρωτεΐνες όπως ξηροί καρποί, όσπρια και σόγια
 
Όταν κάνεις μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη για να παράγει ενέργεια και να συντηρήσει τα κύτταρά του. Να τρως μια μικρή ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα για να δώσεις στο σώμα τα δομικά υλικά που χρειάζεται για το μεταβολισμό σου. Η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει να ικανοποιήσει την πείνα σου για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ότι τα γεύματα υψηλά σε λιπαρά ή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες γιατί παίρνει στο σώμα πολύ περισσότερο χρόνο να χωνέψει και να απορροφήσει την πρωτεΐνη απ’ότι να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες και τα λίπη. Οι πρωτεΐνες όπως τα τσιζμπεργκερς, τα χοτ ντόγκς και το μπέικον ωστόσο είναι ανθυγιεινές, υψηλές σε λιπαρά πρωτεΐνες που θα πρέπει να τρώγονται με φειδώ.


Πηγή: Dr. Fred A. Stutman, MD

Related Post

%d bloggers like this: