Διαιτα - Διαιτες, Επιλεγμενα

Δίαιτες Εξπρές – Δίαιτες Express 10 Κιλών

Posted by
δίαιτα εξπρέςΔίαιτες Express 10 Κιλών – Δίαιτες Εξπρές

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, οι δίαιτες express ή δίαιτες εξπρές, έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, ειδικά στις γυναίκες. Πολλά άτομα αυτή τη στιγμή αναζητούν διάφορα εμπορικά συμπληρώματα και δίαιτες αδυνατίσματος για να τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος γρήγορα. Ενώ πραγματικά ψάχνουν για συμπληρώματα και προϊόντα που ενισχύουν και διευκολύνουν το αποτέλεσμα της άσκησης και της δίαιτας, η βιομηχανία απώλειας βάρους το έχει εκμεταλλευτεί, και διαφημίζει διάφορα παράξενα προϊόντα σαν τη λύση στο πρόβλημα.

Η απώλεια βάρους είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα εδώ και χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, ειδικά όταν έχουν αρκετό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι απλή, αλλά δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται πολύ υπομονή, σωστή διατροφή και αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό βάρος και να χαθεί το λίπος. Διάφοροι τρόποι για την απώλεια βάρους έχουν εφαρμοστεί σε διάφορα κέντρα αδυνατίσματος ανά τον κόσμο, άλλοτε με επιτυχία κι άλλοτε με αποτυχία.

Πρακτικά μιλώντας, η απώλεια βάρους χρειάζεται λίγο χρόνο για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα και αν χρειάζονται καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πάρει το σώμα την επιθυμητή κατάσταση. Οι άνθρωποι που υποφέρουν για αρκετό χρονικό διάστημα λόγω του βάρους τους, θέλουν να εξαλείψουν το λίπος τους αμέσως. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμες οι καλύτερες δοκιμασμένες μέθοδοι σε διάφορα εκπαιδευτικά υλικά, ακόμα και στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν για την καλύτερη μέθοδο για το πώς να χάσουν 10 κιλά.

Μια εύκολη δίαιτα ή δίαιτα εξπρές είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να ψάχνουν, ιδίως οι γυναίκες. Οι γυναίκες τείνουν να αναζητούν γρήγορες δίαιτες για πολλούς λόγους, όπως για να παρευρεθούν σε ειδικές εκδηλώσεις τα Σαββατοκύριακα, σε πάρτι και πολλά άλλα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί μια γυναίκα να χρησιμοποιήσει για να χάσει με φυσικό τρόπο 10 κιλά. Οι δίαιτες για γυναίκες τείνουν να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να πετύχουν από μόνες τους. Τέτοιες δίαιτες τους επιτρέπουν να χάσουν βάρος και να πετύχουν το σώμα που θέλουν.

Οι χημικές δίαιτες ή δίαιτες χημικής ανάλυσης είναι προγράμματα διατροφής που λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν αρκετά κιλά μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Απαιτείται η δραστική μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Αυτό το είδος της διατροφής είναι κοινό και παρατηρείται σε άτομα που θέλουν να χάσουν 10 κιλά. Ωστόσο, ακριβώς όπως και άλλες μοντέρνες δίαιτες εξπρές, το τόσο χαμηλό απαιτούμενο θερμιδικό ποσό μπορεί να είναι ανθυγιεινό. Είναι λανθασμένη αντίληψη ότι το ίδιο το όνομα σημαίνει τη χημική σύνθεση των τροφών και ότι αυτό είναι και το επίκεντρο αυτού του είδους της διατροφής. Εδώ δεν χρειάζεται να τρως τροφές με συγκεκριμένο χημικό περιεχόμενο ή να συνδυάζεις τροφές με συγκεκριμένους τρόπους για να χάσεις βάρος.

Δουλεύουν τελικά οι δίαιτες εξπρές ή δίαιτες express;

δίαιτες expressΑντίθετα, μια γρήγορη δίαιτα express επικεντρώνεται στη δραστική μείωση πρόσληψης θερμίδων, η οποία προκαλεί γρήγορη απώλεια βάρους. Πράγματι, ένα άτομο μπορεί να χάσει αρκετά κιλά, αλλά η απώλεια βάρους είναι απίθανο να είναι μόνιμη. Αυτό συμβαίνει επειδή το βάρος που χάνει το άτομο είναι υγρά και θα τα πάρει πιθανόν πάλι μόλις αρχίσει να τρώει κανονικά. Αυτή η δίαιτα έχει και άλλα ονόματα, όπως η γρήγορη δίαιτα, η δίαιτα των τριών ημερών ή η Greenlane δίαιτα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μεγάλο περιορισμό θερμίδων για μια περίοδο τριών ημερών που ακολουθείται από μια άμεση επιστροφή σε κανονική διατροφή μετά την περίοδο των τριών ημερών. Ο κατάλογος των επιτρεπόμενων ποτών κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας περιλαμβάνει μαύρο τσάι, νερό, αναψυκτικά διαίτης και σκέτο καφέ.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές γευμάτων για τις δίαιτες εξπρές ή δίαιτες express. Σε μια από τις παραλλαγές, μπορείς να καταναλώσεις ένα φρούτο, κράκερς και το ρόφημα της επιλογής σου για πρωινό. Μπορείς επίσης να φας και μια φέτα τυρί. Το μεσημεριανό σου μπορεί να περιλαμβάνει μια φέτα ψωμί χωρίς βούτυρο, ένα ολόκληρο βραστό αυγό, ένα φρούτο και ένα ρόφημα. Για βραδινό μπορείς να φας λαχανικά, ένα φλιτζάνι τόνο, μία μικρή ποσότητα παγωτού βανίλιας και φρούτα. Λίγα άτομα ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να χάσουν 10 κιλά με αυτή τη δίαιτα.

Παράδειγμα για μια απο τις γρήγορες δίαιτες εξπρές ή δίαιτες express, με Γκρέιπφρουτ:

Προσοχή: Το παρακάτω διατροφικό πρόγραμμα έχει τυχαία πηγή στο διαδίκτυο που δεν την υπογράφει κανείς γιατρός ή διαιτολόγος και δε συνιστάται η χρήση του, και δίνεται μόνο για πληροφόρηση.

1)     Μέρα 1η

 • Πρωινό: ένα βραστό αυγό, μία φρυγανιά κι ένα γκρέιπφρουτ
 • Μεσημεριανό: φρέσκα φρούτα κι ένα γιαούρτι
 • Βραδινό: ανάμεικτη σαλάτα και μια μερίδα ψητό κοτόπουλο ή ψάρι

2)     Μέρα 2η

 • Πρωινό: ένα βραστό αυγό, μια φρυγανιά και ένα γκρέιπφρουτ
 • Μεσημεριανό: ανάμεικτη σαλάτα και μια μερίδα ψητό κοτόπουλο, άλιπο χοιρινό ή ψάρι
 • Βραδινό: φρέσκα φρούτα κι ένα γιαούρτι

3)     Μέρα 3η

 • Πρωινό: ένα αυγό βραστό, μια φρυγανιά και ένα γκρέιπφρουτ
 • Μεσημεριανό: φρέσκα φρούτα κι ένα γιαούρτι
 • Βραδινό: ένα αγγούρι, σέλινο και ψητά παϊδάκια

4)     Μέρα 4η

 • Πρωινό: ένα αυγό ποσέ με δυο φέτες ψωμί του τοστ χωρίς βούτυρο
 • Μεσημεριανό: φρέσκα φρούτα κι ένα γιαούρτι
 • Βραδινό: μια σαλάτα και μια κονσέρβα τόνο σε νερό

5)     Μέρα 5η

 • Πρωινό: ένα αυγό ποσέ, μια φρυγανιά κι ένα γκρέιπφρουτ
 • Μεσημεριανό: φρέσκα φρούτα κι ένα γιαούρτι
 • Βραδινό: κονσέρβα ή φρέσκο ψάρι και σαλάτα
Τελικά πως να χάσω κιλά και πως να χάσω βάρος με ασφάλεια;
 • Να τρως πρωινό.
 • Να κάνεις συχνά και μικρά γεύματα για να έχεις το μεταβολισμό σου ψηλά όλη μέρα.
 • Να περιορίσεις τα προιόντα απο άσπρο αλεύρι, τα γλυκά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
 • Να τρως περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά.
 • Να περιορίσεις το κόκκινο λιπαρό κρέας χάρην του άσπρου κρέατος απο πουλερικά και των ψαριών.
 • Μην ξεχνάς να πίνεις 8 ποτήρια νερό τη μέρα.
 • Σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματα, μπορείς να τρως λίγους ανάλατους κι άψητους ξηρούς καρπούς.
 • Επίσης μην ξεχνάς την άσκηση: βγες έξω για γρήγορο περπάτημα 30-60 λεπτών τις περισσότερες μέρες της βδομάδας.

Αυτός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να χάσεις βάρος με ασφάλεια: κάνοντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, γιατί τότε δε θα χρειαζεσαι καμία δίαιτα αδυνατίσματος όπως οι δίαιτες εξπρές ή δίαιτες express. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειάζεται επίσης να υποφέρεις από τις παρενέργειες των χαπιών αδυνατίσματος. Μπορείς να έχεις όλα τα οφέλη αδυνατίσματος τρώγοντας φυσικές κι υγιεινές τροφές. Καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην είναι πραγματικά εύκολο να βρεις τον καλύτερο τρόπο για το πώς να χάσεις 10 κιλά, κι αυτό γιατί διάφορες πληροφορίες πλημμυρίζουν το διαδίκτυο και διάφορα εκπαιδευτικά υλικά συνεχίζουν να βγαίνουν.

Σύνοψη για δίαιτες express ή δίαιτες εξπρές

Υπάρχουν πολλοί αποδεδειγμένοι τρόποι για να κάψεις λίπος πιο γρήγορα. Αν ψάχνεις για τον πιο εύκολο και πιο γρήγορο τρόπο, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά θα σου κοστίσει πολλά χρήματα με πιθανές ανεπιθύμητες συνέπειες. Οι φυσικοί τρόποι για την απώλεια βάρους παραμένουν ακόμα ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις τα ανεπιθύμητα κιλά. Διάφοροι διαιτολόγοι κι ινστιτούτα αδυνατίσματος προσφέρουν προγράμματα που βοηθούν τα άτομα να χάσουν βάρος πιο γρήγορα, χρησιμοποιώντας φυσικές διεργασίες όπως η σωστή διατροφή και η άσκηση. Θα σε παρακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μέχρι να φτάσεις στο στόχο σου για την εξάλειψη του περιττού λίπους. Η επίτευξη των στόχων σου χρειάζεται πολύ υπομονή και αποφασιστικότητα και το να προσπαθήσεις να χάσεις βάρος με μια φυσική μέθοδο που θα πάρει το χρόνο της, συνδυάζοντας τη σωστή διατροφή με τη σωστή άσκηση, είναι πολύ καλύτερο από το να δοκιμάσεις μια απο τις δίαιτες express ή δίαιτες εξπρές που θα χαλάσει το μεταβολισμό σου, ίσως κι ανεπανόρθωτα.

 

Σημείωση: Το παρόν άρθρο έχει συνταχθεί με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες πάνω στη διατροφή και στην απώλεια βάρους. Το άρθρο μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και την προσωπική μου γνώμη απο την εμπειρία μου στο χώρο. Για εξατομικευμένες ή μη συμβουλές διατροφής θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία πτυχιούχο διαιτολόγο ή διατροφολόγο.

Like-Comment-Share

 

Related Post