ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

“Πριν ξεκινήσω το FITin30, το θέμα βάρος αποτελούσε για μένα πάντα ένα ταμπού. Από τη μια όντας πάντα υπέρβαρος, έπειθα τον εαυτό μου ότι είναι ένα πρόβλημα που είτε δεν υπάρχει ή όταν υπήρχε θα έπρεπε οι γύρω μου να το αποδεχτούν, με τη λογική του «έτσι είμαι και σε όποιον αρέσει». Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνήθως κάθε 3-4 χρόνια ξεκίναγα μια προσπάθεια δίαιτας με καλά αποτελέσματα για κάποιες εβδομάδες, και αφού έχανα τα πρώτα 10-15 κιλά, μετά από 5-6 εβδομάδες, συνήθως τα παράταγα, με αποτέλεσμα συχνά να πέφτω στην παγίδα του φαινόμενου «γιο-γιο». Η δικιά μου πρόκληση μέσα από το FΙΤin30’ ήταν κυρίως να αναγνωρίσω και να αποδεχτώ πλήρως το πρόβλημα.

Η διαφορά, και το κλειδί της επιτυχίας, είναι το κοινωνικό χαρακτηριστικό του FΙΤin30’. Αυτό ήταν όμως και το μέρος του που με προβλημάτιζε περισσότερο στην αρχή. Μου ήταν πολύ δύσκολο να δεχτώ να βγάλω φωτογραφίες και να «ανοίξω» τον εαυτό μου, ανακοινώνοντας το βάρος και τις διαστάσεις μου. Όσο πέρναγαν οι μέρες καταλάβαινα ότι ουσιαστικά έτσι αντιμετώπιζα το πρόβλημα, οπότε κάθε μέρα ήμουν και πιο κοντά στη λύση του.

Μετά από 12 εβδομάδες, έχασα 14 κιλά (10% του αρχικού σωματικού μου βάρους), 20 πόντους από τη μέση κι άλλους 10 από την περιφέρεια! Πέρα όμως από τα ποσοτικά αποτελέσματα, και το γεγονός ότι έχω καταφέρει να φορέσω ρούχα που μπορούσα άλλοτε να βάλω με αρκετά λιγότερα κιλά, ή το γεγονός ότι έχω πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, το βασικό είναι ότι σήμερα αισθάνομαι μια τεράστια ψυχική ανάταση και αυτοπεποίθηση που έχει να κάνει με την επιτυχία της προσπάθειας συνολικά.

Τώρα, για μένα το FΙΤin30’ σίγουρα δεν τελειώνει εδώ, έβαλα ήδη νέους στόχους (να χάσω τουλάχιστον άλλο 20 κιλά), κάνοντας το συνδυασμό διατροφής και άσκησης, μέρος της καθημερινής μου ευχάριστης ρουτίνας. Στην ουσία συνειδητοποιώ ότι ο τρόπος να πετύχουμε στη ζωή είναι μέσα από τη θετική σκέψη που βασίζεται στη συνεχή προσπάθεια πιστεύοντας ότι σε όλα «30% is possible, 5% is not» γιατί για να πετύχεις πρέπει να αλλάξεις κι όχι απλά να κάνεις «μικροδιορθώσεις».”

-Αρτέμης Σ, Επιχειρηματίας, Αθήνα

 

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ FITin30′ ΕΔΩ

 

%d bloggers like this: