Αδυνατισμα, Επιλεγμενα, Συμβουλες Υγειας

6 Βήματα για να Μεταμορφώσεις το Σώμα σου

Posted by

Ο πραγματικός στόχος των περισσότερων προγραμμάτων φυσικής κατάστασης κι απώλειας βάρους είναι να  αυξήσουν την αναλογία της μυϊκής μάζας προς το αποθηκευμένο λίπος. Αυτό σημαίνει πολύ κάψιμο λίπους και πολύ χτίσιμο μυικής μάζας. Δεν σημαίνει απλά «χάσιμο βάρους».

Έχω ακούσει διαφημίσεις που υπόσχονται 5 κιλά «απώλειας βάρους» σε ένα σαβ/κο. Κι ο μόνος τρόπος που αυτό είναι δυνατό είναι με την απώλεια βάρους από υγρά. Μπορεί να χάσεις μισό με ένα κιλό λίπους λιμοκτονώντας παράλληλα, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι βάρος υγρών. Και σίγουρα, αφού ενυδατωθείς ξανά θα πάρεις πίσω τα κιλά που έχασες – αλλά επειδή λιμοκτόνησες – ο μεταβολισμός σου έχει κάνει επανεκκίνηση! Έτσι την επόμενη φορά που θα φας, το σώμα σου θα είναι έτοιμο να αποθηκεύσει όλες τις θερμίδες που απέμειναν σαν λίπος. Και σύντομα θα έχεις περισσότερο αποθηκευμένο λίπος από αυτό που ξεκίνησες. Όχι καλό. 

Συμβουλή: Από τη στιγμή που ο στόχος είναι να χάσεις λίπος και να τονώσεις τους μυς σου, ας το κάνουμε σε ένα λογικό χρονικό περιθώριο: 90 μέρες, 45 μέρες, 30 μέρες, ό,τι σου ταιριάζει, σήμερα. Για να έχεις υγιεινά αποτελέσματα, να κάνεις μια κατάλληλη διατροφή και να παίρνεις συμπληρώματα που υποστηρίζουν το πρόγραμμα γυμναστικής. Το κόλπο είναι να τρως το κατάλληλο την κατάλληλη ώρα, και το σώμα σου θα καίει λίπος κάθε μέρα ενώ εσύ θα γίνεσαι όλο και υγιέστερη.

 

Βήμα 1: ΕΛΕΓΧΕ τις μερίδες σου.

Μην τρως μέχρι να νιώθεις γεμάτη,να τρως μέχρι να μην πεινάς.

 

Βήμα 2: ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ για το ΚΑΘΕΤΙ που τρως. 

Τα φρέσκα λαχανικά, το άσπρο κρέας δίχως πέτσα, οι μικρότερες μερίδες, και τα τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά είναι οι προφανείς επιλογές.

 

Βήμα 3: ΣΥΝΕΠΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 γευμάτων τη μέρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Να τρως κάθε 2-4 ώρες ώστε να μην φτάνεις να πεινάς και να παρα-τρως, και για να έχει το σώμα σου αρκετά καύσιμα για να αναδομηθεί μετά την άσκηση.

 

Βήμα 4: ΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ  το σώμα σου πίνοντας νερό.

Πίνε το λιγότερο 2 λίτρα (8 ποτήρια) νερό τη μέρα.

 

Βήμα 5: ΕΝΙΣΧΥΣΕ τη διατροφή σου με μια πολύ-βιταμίνη. 

Μια εξαιρετική πολύ-βιταμίνη εξασφαλίζει ότι παίρνεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι όταν «κόβεις» θερμίδες.

 

Βήμα 6: ΑΠΟΦΕΥΓΕ να τρως τις λάθος στιγμές.

Όταν γυμνάζεσαι, και όταν κοιμάσαι, θέλεις το σώμα σου να είναι σε μια κατάσταση «καύσης λίπους» αντί για μια κατάσταση «καύσης υδατανθράκων». Μην τρως για 2-3 ώρες πριν την άσκηση ή τον ύπνο λοιπόν. Τρώγε όμως αμέσως αφού ξυπνήσεις ή τελειώσεις την άσκηση.

 icon

Related Post

%d bloggers like this: